KUINKA ALOITAN?

Kun suruviesti on saapunut
Hautausjärjestelyt ovat asioita, joista on usein vaikea puhua ennakkoon, mutta joista monilla ihmisillä on tarve lausua omat toivomuksensa. Lähiomaisen kuoltua on hoidettavana raskaaltakin tuntuvia käytännön asioita. Hautajaiset halutaan usein järjestää niin kuin vainaja olisi halunnut, mutta useinkaan tuota tahtoa ei ole tiedossa.

Autamme hautausjärjestelyissä
Hautausjärjestelyistä sovitaan yleensä vainajan lähiomaisen tai muun kuolinpesän hoitajan kanssa hautaustoimistossa. Hautaustilauksen ja muut järjestelyt voimme tarvittaessa hoitaa myös puhelimitse, sähköpostilla, kotikäynnillä tai ennakkotilauksella. Meillä asiointi mahdollistaa sen, ettei Teidän tarvitse hoitaa hautajaisiin liittyviä tehtäviä monessa eri paikassa. Voimme toimittaa puolestanne hautausluvat ym. asiakirjat seurakuntaan, varata vainajan siunausajan ja muistotilaisuuspaikan. Järjestämme pitopalvelun, kukat hautajaisiin ja muistotilaisuuteen. Toimitamme puolestanne myös kuolinilmoituksen lehteen, tilaamme hautakiven, nimen kaiverruksen ja toimitamme perunkirjoituksen.

Voimme sopia järjestelyistä myös puhelimitse. Vastaamme puhelimeen viikonpäivästä riippumatta ympäri vuorokauden (p. 044 0515 160)
On tilanteita, joissa vainajan lähiomaisen on liikuntaesteisyyden, matkojen ja muiden syiden takia vaikea saapua henkilökohtaisesti hautaustoimistoon. Tällöin on mahdollista alustavasti sopia hautaustilauksesta puhelimitse. Hautaustoimistomme varaa siunausajan, hautapaikan tai hoitaa muita omaisten haluamia järjestelyjä seurakunnan kanssa.

Tai sovimme järjestelyistä kotikäynnillä
Hautauksesta voimme sopia oman kodin rauhassa. Tällöin hautaustoimistomme työntekijä saapuu paikalle sovittuna aikana ja auttaa hautaustilauksen täyttämisessä. Arkkujen, kuljetusreittien ja muiden hautaustilaisuuksiin liittyvien palveluiden ja tuotteiden valinnassa auttavat valokuvat. Käymme yhdessä läpi myös muita hautaukseen liittyviä käytännön järjestelyjä.

Hautaussuunnitelma
Kaikista hautaukseen liittyvistä järjestelyistä on mahdollista sopia etukäteen.

Tärkeitä yhteystietoja

Meidät tavoitatte parhaiten tulemalla liikkeeseemme tai soittamalla meille. Hautauspalvelu Saari sijaitsee osoitteessa Olavinkatu 35. Kartan löydätte täältä. Voit myös soittaa meille: 0440 515 160 sekä 0400 650 651. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen:

Savonlinnan seurakunnan puhelinvaihde: 015 576 800 (palvelee ma-pe klo 9-13)
Kirkkokatu 17, 57101 SAVONLINNA
http://www.savonlinnanseurakunta.fi/

Savonlinnan keskussairaalan puhelinvaihde: 015 527 2000
Neuvonta puh. 044 417 3245 (avoinna ma-su klo 7-15)
Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna
https://www.sosteri.fi/

Kansaneläkelaitos:
Kela omaisen kuoltua